Band

Princeton bestaat uit Presley Roozenburg (zang & gitaar), Erik en Alex Grosheide (bas & backing vocals / gitaar & backing vocals), Rob Reintjes (gitaar) en Jorg van Bleiswijk (drums). De band is vernoemd naar prinsenstad Delft, waar de leden de afgelopen jaren hard en gedisciplineerd hebben gewerkt aan het materiaal voor hun debuutalbum. Steeds verder hebben zij geschaafd aan een evenwichtige en organische sound waarin ieders aandeel op ieder moment bijdraagt aan de unieke sfeer en dynamiek van iedere track. Producer Michel Schoots (Kane, Racoon, Di-rect) en gitarist Dennis van Leeuwen van Kane hebben met tal van tips en aanwijzingen geholpen, terwijl een lange reeks liveoptredens het bandgeluid nog hechter heeft gemaakt.

Autumn Skies is geproduceerd door Sven Lens (Willy Nelson, Snoop Dogg, Trijntje Oosterhuis en Nelly Furtado) en opgenomen in de Wedgeview Studios in het oerhollandse Woerdense Verlaat. Het album bevat twaalf melodieuze songs met klassieke popthema’s als verlies, verlangen en eenzaamheid, waarin vitaliteit evengoed de boventoon voert. De muzikale invloeden lopen uiteen van blues, country-rock en aanverwante Americana tot uiteenlopende indie-rock en pure poprock. Opvallend naast het bereik en de gevoeligheid van Presley Roozenburgs stem is hoe de instrumentaties minutieus zijn opgebouwd. De nummers hebben doortimmerde structuren met subtiele tempowisselingen en staan vanaf de eerste tel. Het strak stuwende bas- en drumspel van Erik Grosheide en Jorg van Bleiswijk en de even verfijnd als speels ondersteunende, bijna ruimtelijke riffs en fills van gitarist Rob Reintjes dragen de songs vervolgens moeiteloos naar hun einde. Een essentieel kenmerk is ook de samenzang van Roozenburg en de broers Erik en Alex Grosheide, die op verrassende plekken tot prikkelende harmonieën leidt en belangrijk bijdraagt aan de overall sfeer op Autumn Skies.

Als voorproefje op het album kwam eind juni al de eerste single Not Invited uit, een aanstekelijk nummer met ware hitpotentie over kiezen voor je eigen geluk. Het bracht de band airplay bij een groot aantal regionale en een paar nationale radiostations, alsmede duizenden views van de bijbehorende clip op Youtube. Ter ondersteuning deed Princeton een reeks akoestische huiskamerconcerten voor een publiek van zo’n vijftien tot 50 man, waarop belangstellenden konden intekenen via Facebook. Heroes is de tweede single en is eind september zo’n twee weken voor de albumrelease uitgekomen. Autumn Skies is verkrijgbaar in de platenzaak en via iTunes. Ook is het album te beluisteren op Spotify en Deezer.

Princeton is

Presley Roozenburg // Vocals – Gitaar – Piano
Erik Grosheide // Bas – Backingvocals
Alex Grosheide // Gitaar – Backingvocals
Rob Reintjes // Gitaar
Jorg van Bleiswijk // Drums